Jump to content

Új aksi, hosszabb élettartam

2014. 08. 15. 12:00

Egyre nagyobb teret nyernek maguknak az elektromos autók. A nagyobb cégek már mind bejelentették, hogy dobnak ki a piacra ilyet és számos vállalat létezik, akik csak erre specializálódtak. A Tesla Motors az egyik piacvezető ebben a kategóriában és egy újabb fejlesztésre készülnek.

Néhány nappal ezelőtt a Tesla vezérigazgatója Elon Musk, kiszivárogtatott pár információt a részvényesi közgyűlésen. Elmondása szerint kisebb vérfrissítés várható Roadsterjüknél, de részleteket nem mondott a megjelenteknek. Végül csak született egy nyilatkozat, de ez már a nagyvilág számára is.

„A Roadsterbe egy régebbi generációs elem található.” – nyilatkozta az AutoExpressnek. „Most jött el annak az ideje, hogy egy nagyobb teljesítményű aksi működtesse a járgányt. Terveink szerint az áramot közel 650 kilométeren keresztül tudja biztosítani, amely elég Los Angelestől San Franciscóig.” (Magyarországi viszonylatban ez bőven elég ahhoz, hogy átutazzuk az országot keresztbe – a szerk.). Jelenleg 400 kilométeres távot képes megtenni az elektromos járgány.

A Li-ion EV technológia rendkívül gyorsan fejlődik, így nem csoda, hogy közel 250 kilométert képes pluszba rádobni az akkumulátor. Már csak az a kérdés, hogy a jelenlegi töltőállomások csatlakozóival kompatibilis lesz-e, vagy azokra is ráfér majd a fejlesztés? Továbbá az is rejtély hogy mennyibe fog ez fájni nekünk, vásárlóknak. Ugyan Musk-tól meg lettek ezek kérdezve, de azt nyilatkozta, hogy jelenleg ennyi információt oszthatott meg. Szóval kíváncsian várjuk a fejleményeket.

(Forrás és Fotó: autoblog.com)