Jump to content

Top5 autó a Pekingi autószalonból

2014. 08. 15. 15:18

Évekkel korábban nem sokan gondolták volna, hogy Kína meg tudja előzni az Egyesül Államokat az autóiparban, de jelen álláspont szerint így áll a helyzet. Hamarosan megnyitja kapuit a 2014-es Pekingi Autószalon, ahol számos új járgány lesz bemutatva. Íme, a top 5 a leendő választékból.

Kezdjük a Volkswagen legújabb kiadásával, a Midsize Coupe-val. A német cég nemrég jelentette be, hogy rövid időn belül futószalagra fog kerülni Kínában is. A mérnökök remek munkát végeztek a kocsival, igazán tekintet elterelőnek tűnik, főleg a piros festésével, amit IDE KATTINTVA tekinthettek meg.

A Mercedes-Benz is túllépett már SUV modelljével a koncepció fázison, hiszen információk szerint már el lett fogadva a gyártása a járgánynak. Twin-turbo V6-os motorral és automata, 9 fokozatú sebességváltóval lett ellátva. Egyértelműen a BMW X6 riválisának szánják a németek. Köztudott hogy az előbb említett BMW modell nagyon népszerű Kínában, így nem csoda, hogy nagyobb figyelmet szentelnek a Mercedes új üdvöskéjének bepromózására. A képgaléria IDE KATTINTVA érhető el.

A lista következő résztvevője a Lincoln MKX, amely szintén hamarosan gyártásra kerül. Az amerikai cég most nagyon beletrafált és egy gyönyörű, mégis elegáns autót terveztek és valósítottak meg. Sokan az Audi formatervhez hasonlítják, de a mondás is úgy tartja, hogy ha másolsz, akkor a legjobbról másolj. De döntse el mindenki saját szemével, hogy valóban koppintás-e, IDE KATTINTVA.

A BMW Vision Future Luxury Concept sokak szerint egy nyájas kivitelezésű járgány, de ezt személyesen kell megítélnie mindenkinek. Piszokul elegáns és letisztult, amit a fotók nem tükröznek vissza teljes egészében. Úgy tűnik, hogy a BMW elindult abba az irányba, amibe a Mercedes már korábban. De mint ezt megszokhattuk, nem meglepetés, hogy a németek egymást követik kis apróságokban. És bár tényleg nem az igazi fotókon a Luxury, de IDE KATTINTVA azért meg tudjuk csodálni.

Végül, de nem utolsó sorban a Porsche Boxster/Cayman GTS következik. Első ránézésre meg lehetne állapítani, hogy ki is gyártja, mert annyira sablonosan Porsche. Lényegét tekintve igazuk van, ami jó, azon mért kellene teljes körű innovációt bevezetni. A járgányt tűzpiros festésben IDE KATTINTVA csekkolhatjuk le.

(Forrás: blogs.motortrend.com | Fotó: bidnessetc.com)