Jump to content

Érkezik az új Audi A7

2014. 08. 15. 10:00

Már csak pár hetet kell várni és begurul a szalonokba az Audi frissített modellje. Az A7 erősebb motort, frissebb dizájnt és továbbfejlesztett technológiákat kapott. Három felszereltségi szintben lehet majd kapni, de még a legolcsóbbnak is borsos ára lesz.

Ebbe az évbe végre elkezdik a modellek beszállítását a márkakereskedésekbe. Az A7 ára 18 milliótól egészen 25 millió forintig fog terjedni, kiszerelés és egyéb extráktól függően. Három felszereltségi szint lesz elérhető: SE Executive, S line és Black Edition.

Az SE Executive LED-es fényszórókkal lesz ellátva, minden időjárási viszontagságra felkészülve. Továbbá 19 colos könnyűfém keréktárcsák kapnak még helyet. A belső extrák közül a legfontosabbak: négyzónás automata légkondi, elektromosan állítható és fűthető bőrülések, valamint tolatóradar és MMI navigáció. Ezt a csomagot 18-20 millió forintért vehetjük saját birtokunkba.

Az S line már valamivel másabb kiszerelésben kapható, mert itt a keréktárcsák 20 colosak. A LED-es világítás is Mátrix technológiával lett megoldva, amelynek a lényege, hogy a szembejövő sofőr szemét kíméli a fényszóró túl erős csillogásától, de mi magunk ugyan olyan jól látjuk az éjszakai utat. Az Audi vásárlói szeretik, ha a kocsiknak van egy bizonyos sportossága, mind a külsőt, mind a teljesítményt illetően. Éppen ezért nem maradhatott ki a sportfutómű a járgányból. Ezen kiszerelés már 20-22 millióba kerül.

Az A7 Sportback 328bhp teljesítményre is képes és 3,0 literes TDI ultra motorja mindössze 122 g/km széndioxidot bocsájt ki. A kínálat csúcsát 4,0 literes benzinmotor hajtja, amely a 444bhp teljesítménynek köszönhetően 4 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra.

(Forrás: autoexpress.co.uk | Fotó: carspecsreview.com)