Jump to content

A férfiakat nagyobb számban tiltják el

2014. 08. 14. 10:00

Szinte mindenki hallott már olyan sztereotípiát, hogy a nő rossz ómen az utakon. Egy cégcsoport statisztikája szerint a férfiakat nagyobb számban tiltják el a vezetéstől, mint a nőket. Persze ilyenkor lehet mondani, hogy ez csak egy kisebb réteget érint, de az eltiltás az bizony eltiltás…

2013 júliusa és 2014 júliusa között az eltiltottak több mint 85%-a férfi volt az Egyesült Királyságban. Ezt az adatot az Institute of Advanced Motorists (IAM) tette közzé. Ez időszak alatt 92 136 vezetőt tiltottak el, melyből csak 13 481 nő, a fennmaradó 78 655 delikvens az férfi.

Évtizedes vita, hogy kik a jobb vezetők: a nők vagy a férfiak? Ez azt hiszem örök rejtély fog maradni, mert nincs az az ember, aki a világ összes jogosítvánnyal rendelkező személyével letesztelné ezt. És mint tudjuk, az ilyesfajta előítéletek nagyon lassan kopnak el, szóval statisztikák ide vagy oda, sokat nem fog nyomni a lanton.

Simon Best az IAM vezérigazgatója az alábbit nyilatkozta: „Kutatásunkból tisztán látszik, hogy a fiatal hímek a legveszélyesebbek az autós társadalomban. Ezen megállapításunknak nem az a célja, hogy egymásnak lökjük a két nemet, hanem hogy felnyissuk a szemeket.”

A 25 éves korosztállyal kell a legjobban vigyázni, hiszen 3748 az eltiltottak száma, amiből 3294 férfi, a fennmaradó 454 az nő. Bizony itt is előjön a nagyarányú különbség. Az ötvenes éveikben járóknál 10 025, míg a hatvanas éveikben járóknál 3874 darab eltiltott van nyilvántartva. Továbbá ezen időszak alatt, 31 668 férfi lett eltiltva csak a 20-30-as korosztályból, ami az összes tiltást tekintve több mint egyharmados arány.

(Forrás: autoexpress.co.uk | Fotó: digitcamblog.com)