Jump to content

10 hónapos a várólista a BMW i8-ra

2014. 08. 13. 12:00

A környezetkímélő és hatékonyságnövelő technológiai fejlesztési versenyből a plug-in hibrid autók kerülnek ki győztesként. Az elektromos autók elterjedésének a töltőállomás-hálózat hiánya és az akkumulátorok lassú feltöltése szab gátat. Mégis egyre keresettebbek ezek a járművek, amit alátámaszt az a jelentés, amely szerint hatalmas a várólista a BMW i8-ra.

Úgy néz ki, hogy a BMW i8 a legismertebb plug-in autó jelenleg. Voltak olyan jelentések is, miszerint az Egyesült Királyságban már az összes darab elkelt előrendelésben. Nos, a közelmúltban kiderült, hogy ez nem teljesen igaz, de aki egy ilyen elektromos járgányt szeretne vásárolni, az már most jegyeztesse elő magát, hiszen 10 hónapos lett a várólista – állítja a Telegraph.

Park Lane, egy londoni autókereskedő elvileg rábeszélt 170 embert arra, hogy nekik szükségük van erre a kocsira. Bár ez a meggyőzés enyhe túlzás, hiszen az emberek igényt tartanak a környezetkímélő technológiára. Az értékesítési igazgató az alábbit nyilatkozta:

„Sokan csak annyit mondtak nekem, hogy nevezzem meg azt az árat, amiért tulajdonomba vehetem a plug-in járműt. Londonban sűrűn van dugó a belvárosban és ilyenkor rengeteg üzemanyag ég el a semmiért. Az embereknek éppen ezért éri meg - és a későbbiekben még jobban – ez az üzlet, mert spórolnának is és a környezetet is kímélnék.”

Az i8 egy turbófeltöltős 1,5 literes, háromhengeres motort tartalmaz, melyhez tartozik egy 96 kilowattos elektromotor is. A hajtáslánc 357 lóerőre képes, 570 Nm nyomaték mellett. Az első darabot a Pebble Beach Concours d'Elegance eseményen fogják elárverezni az USA-ban, a jövő hétvégén.

(Forrás: autoblog.com | Fotó: daler.ru)