Jump to content

Új rendőrségi Dodge Charger

2014. 08. 12. 12:00

Amerikában ezentúl még nehezebb lesz bűnözőnek lenni, hisz a Dodge Charger rengeteg lóerővel lett átadva az ottani rendőrség számára. A masszív felépítésű, magabiztos külsejű járgány képes a 292 km/h-ra. Egy másik kiadása a 370 paripát vonultatja fel. Egy ilyen szerkezettel mindjárt könnyebb lesz üldözni a bűnt.

A Dodge bemutatta kifejezetten a rendőrség számára készített Charger Pursuit autóját. A gyártó úgy igyekezett megépíteni a négykerekűt, hogy mindenütt félelmet keltsen vele a bűnözők körében, miközben magabiztosságot és biztonságot sugározzon az átlagpolgárok számára.

Az első fényszórók körül végigfutó LED nappali menetfény, valamint a lökhárító elé került hatalmas rács igen masszív kinézetet kölcsönöz az elfogó autónak, miközben a felnik, a festés és a kiegészítő világítótestek mind azt szolgálják, hogy már messziről jól megkülönböztethető legyen egy mezei kiadástól.

A motorháztető alatt kétféle egység bújik meg. A kisebbik egy 3.6 literes Pentastar V6 292 lóerővel és 352 Newtonméter maximális forgatónyomatékkal, míg a másik egy 5.7-es Hemi V8 370 paripával és 528 Nm-rel. A hátsó hajtás mindkét változatnál alap, ám az utóbbi motor állandó összkerékhajtással kiegészítve nem egész hat másodperc alatt gyorsítja a monstrumot 100 km/órára, miközben állítólag 9 literes átlagfogyasztást produkál.

(Forrás és Fotó: autoblog.hu)