Jump to content

Paris Motor Show 2014: előzetes

2014. 08. 12. 10:00

Októberben motorzúgástól, fékcsikorgástól és ajtócsapódástól lesz hangos Párizs. A kétévente megrendezésre kerülő esemény, már szinte kultusz az autó-kedvelők körében. Íme, egy kis ízelítő, milyen látványokban lehet része annak, aki nem sajnálja az utazással járó kilométereket és személyesen nézi meg a „jövő” autóit.

Október 2-án újra kinyitja kapuit a Paris Motor Show. Értelemszerűen egy ilyen esemény lehetőséget ad arra, hogy első kézből tudomást szerezzünk a közeljövőben megvásárolható modellekről. A 2014-es expón olyan járgányokról rántják le a leplet, mint például: a Mercedes AMG GT, a Jaguar XE, a Fiat 500 X, a Volvo XC90, az Audi R8 vagy a Mazda MX-5. Természetesen nem csak sportjárgányokat lehet majd csodálni, hanem kishaszonjárműveket is bemutatják a nagyérdeműnek.

A brit AutoExpress szakújság az esemény után írni fog egy részletes tudósítást a fontosabb és kevésbé fontosabb momentumokról. Jegyeket online módon lehet vásárolni, IDE KATTINTVA. Gyerekek számára a belépés 14 euró ellenében lehetséges, míg felnőttek részére 22 euró az ár.

A 2014-es Paris Motor Show repertoárja közül a legkiemelkedőbb darabok az alábbiak:

  • Mercedes AMG-GT: A Porsche 911 nagy vetélytársa. Bizonyára nagy sikere lesz a 4.0 literes, Bi-Turbo V8-as motorral ellátott járműnek.
  • Mazda MX-5: A japán gyártó szinte minden évben mutat be egy új sportautót. Az MX-5 újdonsága, hogy SKYACTIV alvázat kapott.
  • Jaguar XE: A márciusi Genova Motor Show felhozatala közt már szerepelt, de ami jó, azt nem elég egyszer bepromózni.
  • Volvo XC90: A második generációs SUV esetében a gyár arra törekedett, hogy a legbiztonságosabb autók egyike legyen az úton.
  • Land Rover Discovery Sport: A négy hengeres járgány biztosan fel fogja váltani a Freelandert a piacon 2015-től.

Az esemény hivatalos honlapján részletesen utána lehet nézni, milyen egyéb márkák modelljei kerülnek bemutatásra.

(Fotó: businessinsider.com)