Jump to content

Begurult az új Audi S1

2014. 08. 10. 09:00

Az Audikra szakosodott tuningcég bemutatta legújabb üdvöskéjét. Közel száz lovat pakoltak bele az Audi S1-be, szám szerint 310 km/h-ra képes. A belső teljesítményen kívül, a külsején is alakítottak egy kicsit. De úgy gyurmáztak a külső vázon, hogy az a kocsi stabilitását és sebességét is biztosítsa.

Az Audi S1 amúgy sem egy gyenge járgány. Gyárilag 231 lóerős, a turbónyomás pedig akár 1,6 bar is lehet. 5,8 másodperc alatt képes nulláról százra felgyorsulni, ami azért nem rossz. Az ABT tuningcég mégis úgy gondolta, hogy ebből még többet ki lehetne hozni. Egyébként az Audival szoros kapcsolatot ápolnak, hiszen sok bajnoki címet köszönhetnek nekik a DTM-ben. Ezzel sikerült elérniük, hogy a gyár legbelsőbb rétegeibe is bejárásuk legyen.

A közös munka legújabb eredménye a képen is látható Audi S1 átbuherált változata. Az eredetileg 231 lóerő helyett 310-et hoz ki így a TFSI-ből. A matematikát használva ez 34%-os teljesítménynövelés.

Az egyéb külső és belső változtatást a nagyobb erőhöz igazították. Például három centivel lett lejjebb ültetve és egy 18 colos felniszettet és féket kapott. Jobban megnézve az újjá született S1-et, külső szemmel csak szakértők vennék észre, hogy ez nem ugyan az a járgány, mint amit a márkakereskedésekben lehet kapni. De egy biztos, aki beleül és kipróbálja, egyből észreveszi a különbséget.

(Fotó: speedmonkey.co.uk)