Jump to content

Terjeszkedik a Tesla

2014. 08. 09. 11:30

A népszerű elektromos autókat gyártó Tesla, Kínát vette célba. Kisebb huzavona előzte meg ezt a bejelentést, hiszen a márkanév és a domainnév is le volt foglalva, amelyet így fel kellett vásárolni. A felek megegyeztek egymással, ami azt jelenti, hogy a legjelentősebb piac résztvevője lesz a Tesla a későbbiekben.

A cégvezér Elon Musknak nagy feladatot kellett megoldania. A 2003-ban alapult cég rövid időn belül szerzett hírnevet magának. 2006-ban, egy Zhan Baosheng nevű kínai üzletember fantáziát látott a Teslában és hosszú távú befektetés gyanánt levédette a márkanevet és a domainneveket is. Kevesebb, mint 10 évet kellett várnia ahhoz, hogy rááldozott pénze visszaforogjon, méghozzá többszörösen.

Zhan Baosheng eleinte nagyon sokat kért volna az autógyártó cégtől, de végül alacsonyabbra helyezte az elvárásait. Követelése több 10 milliós összegről szólt, de értelemszerűen Muskék lefaragtak az árból.

A történet a közelmúltban ért a végéhez, hiszen a felek meg tudtak egyezni. Szóval hamarosan Kínában is vásárolhatnak az emberek Tesla elektromos autót. További információk nem kerültek a nyilvánosság elé, hogy végül mekkora összegben maradtak, vagy vannak-e egyéb részletei a megállapodásnak. Egy biztos, a kínai üzletember ebbe nagyon beletrafált.

(Fotó: digitaltrends.com)