Jump to content

Mini autó, csekély súllyal

2014. 08. 09. 16:30

A Peugeot legújabb 108-as modellje minden bizonnyal az autók pehelysúlyú kategóriájába tartozik, a maga 800 kilójával. Afelől sincs kétség, hogy ez is sokat dob a takarékosságán. Az apró járgányt már be is mutatták a Genfi autószalonon. Helyet csinálni neki biztosan nem volt megterhelő feladat.

A Peugeot család legújabb tagja elég szerény paraméterekkel rendelkezik. 3,47 méter hosszú és 1,6 méter széles. Ilyen méretekkel biztosan nem testépítők fogják vásárolni. Három- és Ötajtós formában lehet majd kapni. Sőt a későbbiekben egy elektromotorral hajtott harmonikatetős változat is érkezhet.

A márka jellegzetes irányvonala meglátszik rajta. Ha nem lenne logója az orr részen, akkor is könnyen meg lehetne állapítani, hogy Peugeotról van szó. A kezdeti motorválasztékban háromhengeres benzinmotorok vannak, 1.0 literes VTi, 68 lóerővel, míg az erősebb benzines 1.2 literes VTi 82 lóerővel. Egy biztos, gyári állapotában utcai versenyre nem igazán alkalmas.

A kocsi alatt 14 colos kerekek gurulnak. Egyéb extrái: elektromechanikus kormánymű, 6 darab légzsák, valamint ESP és vészfékasszisztens. Olyan képet is lehetett találni róla, ahol a tető rész elhúzható, íme:

(Fotó: peugeot.com)