Jump to content

Lencsevégen a vászontetős S-osztály

2014. 08. 09. 09:00

A közelmúltban bejelentett S-osztály, kabrió változatának prototípusáról már készültek képek is. Az álcázott példányt Németországban fülelték le, amikor is teszt köreit rótta az utcákon. A tetőn kívül nem sok minden változott, de az arányokat megint nagyon eltalálták.

Az S-osztály coupe alapjaira épült járgány értelemszerűen szinte csak a tető részen alakult át. A képen is látszik, hogy a jól bevált vászontetőt alkalmazzák csak ezúttal sokkal elegánsabb kivitelezésben. Sajnos nem sikerült olyan közel lopózni, hogy az autó belső részeit is szemügyre tudjuk venni, de valószínűsíthető, hogy a berendezés nem nagyon fog elkülönülni nagytesójától. Ha a kupé utastéri elrendezésére nem volt panasz korábban, akkor az autó ezen része továbbra sem fog csalódást okozni.

Marad a háromféle motorkínálat. A 4,7 literes V8-as verzió 455 lóerővel és 700 Nm csúcsnyomatékkal feszíti az aszfaltot, az 5,5 literes, szintén V8-as (S 63 AMG) 585 lóerőt és 900 Nm-t bocsát a sofőr rendelkezésére, míg a legbrutálisabb 6,0 literes V12-es (S 65 AMG) lélegzetelállító 630 vadlovat és 1000 Nm maximális forgatónyomatékot képes átvinni az útra.

2015 közepére várható a hivatalos bemutatása és az azt követő évben már piacra is dobják. Ha az elődjéből indulunk ki, akkor nagyon bankszámla-facsaró árat fog kapni. Bár erről információ nincsen, de megeshet, hogy 40 millió font fölé eshet az az összeg, amit elkérhetnek az S-osztály kabrióért.

(Fotó: motorauthority.com)