Jump to content

Jön a Mazda CX-3

2014. 08. 08. 11:41

A Mazda friss modellpalettája csupa finomságot tartalmaz, legfőképp a 2,3, és a 6 személyében, azonban a CX-5 is kiváltképp jól teljesít a vetélytársakhoz viszonyítva. Egy SUV azonban nem elég az üdvözüléshez, épp ezért azon gondolkodnak a japánok, hogy az Opel Mokka vadászterületére is behatolnának egy kisebb modellel.

Egy belépő szintű crossovert már jó ideje említenek a pletykák a Mazda kapcsán, azonban ezúttal már biztos és hivatalos forrásból tudjuk, hogy a japánok mindenképpen megépítik a CX-5 kisebb testvérét, amely vélhetően a CX-3 nevet kapja majd. A találgatások végére egy interjú során Martin Benders, a Mazda Australia vezetője tett ponton, mikor elárulta, biztosan megérkezik a kis crossover.

A szakember egyértelművé tette, hogy a Mazda mindenképpen be akar lépni a kompakt crossoverek kategóriájába, ráadásul elhintette, hogy mindez már nincs messze. Benders nem kotyogta ki a bemutatás időpontját, de a Mazda korábban nyilvánosságra hozott stratégiájában 2016-ig öt új modell szerepel – könnyen lehet, hogy a CX-3 is közöttük van.

További részleteket persze nem árult el a japánok ausztrál embere, de valószínűsíthető, hogy az újdonsága a nemrégiben bemutatott Mazda2 alapjaira épül majd, amivel a motorpaletta is egyértelművé válik. A CX-3 az 1,5 literes benzines SKYACTIV motorral, illetve az ugyanakkora lökettérfogatú dízellel lesz elérhető.

(Forrás és Fotó: autopult.hu)