Jump to content

Újjá születik a Toyota Supra

2014. 08. 07. 14:08

Már 12 év telt el azóta, hogy kivezették a Toyota Suprát a piacról. A japán cég azonban úgy döntött itt az ideje a nosztalgiának és felélesztik sportkocsijukat. Eddig mindössze csekély információ szivárgott ki a projekt háza tájáról, de az már biztos, hogy a Supra hibrid lesz.

A brit AutoExpress című lap közölte az új hírt és egy nem hivatalos látványtervet is megosztott, amit az alábbi képen is lehet látni. A Toyotának és a BMW-nek volt egy megállapodása 2011-ben. Eme együttműködés során együtt dolgoztak az üzemanyagcella és az akkumulátor technológia fejlesztésében. Ezáltal az új Supra, BMW alapokon fog nyugodni.

toyota supra

A Toyota testvérjárgánya a BMW Z4 lesz. A lap szerint a két kocsi szíve ugyanolyan négyhengeres, közvetlen befecskendezéses, turbómotor lesz, de míg a Z4 várhatóan hátsókerekes marad, addig a Suprában elektromos hajtással oldják majd az összkerék-hajtást.

A japán járgány tömege 1,4 tonna lesz, míg a német párja valamivel szerényebb súllyal fog büszkélkedni. A brit lap pontos dátumot nem közölt, de várhatóan 2017-ben fog megjelenni mindkét sportkocsi.

(Fotó: autoexpress.co.uk)