Jump to content

Lerántották a leplet a Fiat Puntóról

2014. 08. 06. 18:17

A Fiat újra bizalmat ad Punto modelljének, amely jövőre már 10 éve lesz jelen a piacon. A most bejelentett példány már a harmadik generáció. Sok változásra nem kell számítanunk, a külseje lett átalakítva a mai divathoz igazítva. Várhatóan nem Európában, hanem Indiában fogják bemutatni először.

Egy autógyártással foglalkozó cégnél akkor szokott modellfrissítésre sor kerülni, ha arra a bizonyos darabra nagy a kereslet. Úgy néz ki, hogy a Fiat lát még jövőt a Puntóba, ezért 2015-ben piacra dobja az új verziót. A képeket megnézve arra a megállapításra jutunk, hogy olyan sokat nem foglalkoztak a mérnökök a dizájnnal. Mindössze az orr- és farrésze lett átdolgozva, a kettő közti rész változatlan.

Az autó belsejével se babráltak túl sokat. Az Indiában bemutatandó modellekbe 1,2-es 70 lóerős, 1,3-as 90 lóerős és 1,4-es 75 vagy 95 lóerős változat várható. Arról nincs még hír, hogy Európába milyen felszereltséggel szánják piacra dobni a Fiatot, de lehet arra számítani, hogy hozzácsapnak egy Turbót a motorhoz, a nagyobb teljesítmény érdekében.

A Régi modellekbe befektetett bizalom elég nagy kockázatvállalás, de jelenleg nem szárnyal annyira az európai autópiac, hogy mindegyik cég belevágjon új járművek tervezésébe és gyártásába. Várhatóan nem fogják kapkodni az új Puntót a márkakereskedésekben, de a Fiat gondolom azért vágott bele ebbe a projektbe, hogy X mennyiségű nyereséghez jussanak.

(Fotó: autoexpress.co.uk)