Jump to content

BMW prototípus egyetemistáktól

2014. 08. 06. 11:30

A közelmúltban képek és videó is jelent meg arról, hogy a Clemson Egyetem hallgatói, milyen BMW X3 ötlettel rukkoltak elő. A kocsi különleges képessége, hogy lehetséges nagyobb tárgyakat a csomagtartójába helyezni, egy egyszerű, de nagyszerű megoldással. Ezt az elektronikusan kettényíló csomagtérajtó és az előrehúzható hátsó szélvédő biztosítja.

A képen is látszik, hogy ezzel a megoldással kicsit karakteres külsőt adományoznak a BMW-nek. Ez persze csak a finom fogalmazás, egyesek szerint így csúnya vagy ronda a kocsi, de azzal mindenki egyetért, hogy egy ilyen kivitelezés nagyon is hasznos lehetne.

A Clemson Egyetem prototípusa a Deep Orange 4 névre hallgat. Az átalakításnak része volt, hogy a járgány tetővonalát íveltebbre húzták, és a csomagtartó részt plató-szerűre alakították ki, ezzel biztosítva a nagyobb rakodóteret ebbe az amúgy nem nagy autóban. Ehhez a nagy térhez persze csak úgy jutnánk hozzá, ha a csomagtérajtókat kinyitnánk és a hátsó szálvédőt előrehúznánk az elektronikus rendszer segítségével.

Azok a hallgatók akik ezen a projekten dolgoztak, bizonyára kaptak egy jó jegyet a professzoruktól, de az közel sem biztos, hogy egy minőségellenőrzésen átesne a BMW kivitelezése.




(Fotó: diseno-art.com)