Jump to content

Íme, a vérszomjas Fiat 500-as

2014. 08. 05. 11:40

Akik ismerik a Fiatnak az 500-as modelljét, egyből az ugrik be, hogy milyen kis takaros vagy csajos kocsi. A Road Race Motorsports viszont úgy gondolta, hogy odavernek az előítéleteknek és megalkották a legveszélyesebb Fiat 500-ast. Ez olyannyira sikerült, hogy akár versenyre is be lehetne nevezni a járgányt.

A tuningolás mellett át is lett keresztelve, Fiat Tallini Competizione M1 Turbo-nak. A neve mellett a külseje is jóval brutálisabban néz ki. Motorsportos első karbon koptatója, szegecselt, vaskos sárvédői, széles küszöbidomai és nagyméretű tetőspoilere igen harciassá teszik. Sportkocsi révén alacsonyabban is helyezkedik el, mint a gyári változat, ami köszönhető az egy hüvelykkel kisebb keréknek vagy a sportfutóműnek.

A belső tér sem maradhatott ki a jóból. A gyári székeket ötpontos övekkel felszerelt kagylóülésekre cserélték és bukókeretet építettek be.

Az 1,4-es kis Fiat motorja szintén meg lett bütykölve, így 250 lovat is ki lehet hozni belőle a 140 helyett. A szénszálas alkatrészcseréknek köszönhetően a tömege is csökkent, megközelítőleg 60 kilogrammal. Egy karbon-kevlár kuplungot is beépítettek. Mindezek mellett a felfüggesztéshez is hozzányúltak a szerelők. Ha össze kéne foglalni: Az M1 Turbo nagyobb teherbírással és teljesítménnyel bír, ami elérhetővé tette, hogy úgy funkcionáljon mint egy valódi versenyautó.

(Fotó: autoblog.gr)