Jump to content

Különleges eseményre, különleges Mustang

2014. 08. 02. 09:00

Egyedi Mustangot tervezett a Ford a világ legjobb repülési rendezvényének tartott, július 28. és augusztus 3. között megrendezett Experimental Aircraft Association (EAA) AirVenture Oshkosh-ra. Az F-35 Lightning II Edition Ford Mustangot az amerikai haderő legújabb vadászgépe inspirálta és egyedi darab marad. Jótékony célra fogják elárverezni, a befolyt összeget pedig az EAA Young Eagles pilótatoborzó program kapja.

Az F-35 Lightning II Edition Mustangot a Lockheed Martin F-35 Lightning II vadászrepülőgép inspirálta, amelyet jelenleg a világ legfejlettebb többcélú vadászgépének tartanak. A karosszéria speciális selyemfényű ezüst dukkót kapott, a közepén kék-sárga csíkkal, a hátulján pedig az F-35-ös vadászgépen is látható matricázással. Az ablaküvegeket aranyszínű fóliával vonták be.

Az autót egyébként a MAD Industries műhelyében alakították át, ahol felszereltek rá egy 3D Carbon szénszálas aerodinamikai szettet, Eibach futóműre ültették, 21 colos Forgiato kerekeket csavaroztak rá és egy Gibson Performance kipufogórendszert hegesztettek alá. Az utastérben különleges mintájú Recaro sportszékek, módosított műszerpult, egyedi hangrendszer, továbbá hímzett szőnyegek és gravírozott küszöblécek jelentenek változást.

El kell ismerni, a vadászrepülő ihlette Mustang ütős darab, elölről brutálisan jól néz ki. Mutatja, mennyi potenciál rejtőzik még ebben az új dizájnban. Az autót csütörtökön, a Young Eagles aukción fogják elárverezni.

(Fotó és cikk forrás: autoblog)