Jump to content

Elcsúfította a Panamerát a Mansory

2014. 08. 01. 14:00

A Mansory kreációiról olykor képtelenség pozitívan nyilatkozni, mint jelen esetben is. A Porsche Panamera megjelenését köztudottan könnyű elrontani, csakis óvatosan szabad hozzányúlni. A tuningcég példánya pedig pocsék stílusérzékről árulkodik. De legalább irgalmatlanul gyors.

A Kourosh Mansory által vezetett luxusautó nemesítő vállalkozás szaktudását nem lehet kétségbe vonni, a könnyű és merev szénszálas műanyaggal például kivételesen ügyesen bánnak. Egyedi gyártásfolyamatokat dolgoztak ki, autóikon egyedi szövésmintájú, keménységű és színű karbon elemeket alkalmaznak. A képeken látható Panamera karbon első és hátsó szoknyát, szélesített sárvédőket és küszöbidomokat, hátsó légterelő szárnyat és légrostélyokkal tűzdelt motorháztetőt kapott.

A géptető és az összesen 7 centimétert szélesítő sárvédőívek szörnyen néznek ki, de a legtöbbet az új kerekek rontanak a külalakon. A pókhálós dizájnú, 22 hüvelykes egyrészes kerekek elöl 9,5, hátul 11 col szélesek és 265/30, illetve 305/25 méretű abroncsokat hordanak. Hiába csökkentik kovácsolt kialakításukkal a rugózatlan tömeget, ha ennyire rondák és nem illenek az autóhoz.

Vigaszt csak a Panamera teljesítménye nyújthat, amely a tuning következtében 520-ról 680 lóerőre gyarapodott. A 4,8 literes blokk 900 Nm nyomatékot küld a négy keréknek, így a 2 tonnánál nehezebb luxuslimuzin 3,6 másodperc alatt szökken százra és eléri a 315 km/órás végsebességet.

A Mansory közben már fejleszti a normál karosszériakészletet a Porsche limuzinhoz, reméljük, az vállalhatóbb lesz.

(autoblog)