Jump to content

A Volkswagen még jobban terjeszkedne

2014. 07. 18. 14:00

A német autógyártó vállalat szeretné erősíteni jelenlétét az Egyesült Államok piacán. A Volkswagen Group of America igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a Tennessee állambeli Chattanoogába telepíti új, közepes méretű SUV modelljének gyártását.

A Volkswagen konszern német autógyártó vállalat, egyike a legnagyobb autógyártó cégeknek a világon. Ezért nem meglepő, hogy szeretnének minél jobban terjeszkedni, az úgynevezett „Stratégia 2018” program keretein belül.
Elsősorban az új fejlesztésű Volkswagen SUV modelljeinek gyártását kezdenék el az óceánon túl, ezzel további 2000 munkahelyet teremtenének.

Az új modell gyártásába való beruházás mellett a Chattanooga-i telephelyen egy új, független Nemzeti Kutató-Fejlesztő és Tervezőközpont létesítéséről is döntöttek, amely a Volkswagen Group of America projekt koordinációs központjaként működik majd. Célja, hogy megismerje a piaci igényeket az ügyfelek visszajelzései alapján és még eredményesebben beépítse azokat a már meglévő illetve jövőbeni modellekbe. Ez körülbelül 200 jól képzett mérnöki pozíciót teremt majd Chattanoogában. Ez a döntés egy újabb lépcsője annak a beruházási programnak, amelyet a Volkswagen indított ebben a régióban.

A program szerint 2014 és 2018 között a Volkswagen Csoport több mint 7 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államok és Mexikó területén. Ezzel együtt a Volkswagen célja, hogy 2018-ra 800 000 autót szállítson ki az Egyesült Államokban. Chattanoogában az új SUV gyártását a már meglévő üzemi keretekhez igazítják. A jelenleg rendelkezésre álló területeket használják majd a közepes méretű (Európában nagynak számító) SUV összeszereléséhez. A már meglévő gyártási területeket 50 000 négyzetméterrel bővítik ki.

Az új szabadidőautó a CrossBlue tanulmányautóra épül majd, jellegzetesen az észak-amerikai piacra kifejlesztve. A CrossBlue 2013-ban mutatkozott be a nagyközönségnek a detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon.

(forrás: autoblog)