Jump to content

BMW M550d Touring

2021. 03. 15. 11:19

Miközben egyre többen fordulnak el a dízelektől, a bajorok készítettek egy elképesztően erős, de alig fogyasztó gázolajos kombit, amiben a sofőr és a komplett család is folyamatosan vigyorog. Kipróbáltuk a BMW M550d Touringot, aminek talán csak az árával van bajunk.

Autóvásárláskor az ész és a szív folyamatosan harcot vív egymással. Józan gondolkodással közelítve a témához egy olyan járgányt választana az ember, amely tágas, kényelmes és keveset fogyaszt. Ha viszont a szívünkre hallgatunk, akkor hajlamosak vagyunk a kiszemelt modellek motorspecifikációit vizsgálni, meg belefeledkezni a sok-sok lóerőbe, a hegyomlásnyi nyomaték és sportfutóművek világába.

A BMW most kísérletet tesz arra, hogy egyszerre szolgálja ki az eszünket és a szívünket. Teszten a szürke hétköznapokban csendes igavonóként viselkedő, a hétvégi szerpentinezésen pedig M5-ösökkel versengő M550d Touring.

In medias res

Kellemes hathengeres orgánummal lágyan jár a már üzemmeleg dízelmotor, az automataváltót D-be húzzuk, kezünk a kormányon és megtiporjuk a gázpedált. Ezt követően 4,6 másodperc telik el addig, amíg a sebességmérő vetített mutatója bele nem nyal a 100-as értékbe.

Eközben az autó képzeletbeli pulzusszáma semmit sem emelkedik, a technika szimplán amolyan unott módon csak teszi a dolgát, a sofőr viszont szaporán kapkod a levegő után. És jobban teszi, ha leveszi a lábát a gázpedálról, mert néhány másodperc múlva már csak az autobahnon tolerálható 200-as tempóval száguld a járgány.

 

 

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)