Jump to content

Sivatagi próbán az új BMW

2018. 08. 30. 20:35

A premier előtt utoljára még a sivatagi forróságban teszik próbára a BMW eddigi legnagyobb kabrióját, a 8-as sorozat nyitható tetejű változatát.

A kupé megjelenése után nem sokkal már bővül is a BMW 8-as sorozata, természetesen a már nem titkolt nyitható tetejű modellel, melynek teszteléséről közöltek képeket. Ahogyan az lenni szokott, a premier előtt álcafóliába csomagolva mutatják meg a 8-as kabriót, ami aligha hordoz majd új formai megoldásokat a kevésbé szellős változat után.

Megmaradnak a hatalmas vesék és az opcionálisan akár lézerrel is világító, szűk fényszórók. Az autón már csak az utolsó simításokat végzik, ezért a legkülönfélébb helyszíneken végzik a közúti tesztelést. Az egyik legnagyobb próbatétel az Egyesült Államokban várja a prototípusokat, a Las Vegashoz közeli Halál-völgyében a rettentő nagy hőségnek és a pornak kell ellenállnia a 8-as BMW-nek. Elvégre a hőmérséklet 50 fok körüli a sivatag közelében. A Mojave-sivatag nemzeti parkjában a hőség mellett nagy a szárazság is, így kabriózásra alkalmatlan a hely, de a tesztelésre tökéletes. Itt órákon keresztül a napon aszalják a prototípusokat, hogy kiderüljön miként viselkedik a forróságban a fedélzeti rendszer, a különféle érzékelők és kamerák. Megvizsgálják a klímát és az üléseket is. A Hoover gátnál például a vízerőmű turbináinál keletkező hullámok megzavarhatják az elektromos rendszereket az autóban.

Bevált helyeken járt már a 8-as kabrió, így ellátogatott az északi sarkkörtől 56 kilométerre délre lévő Arjeplogba, ahol hóval és jéggel találkozott, de járt már Franciaországban, az Autodrome de Miramas tesztközpontban és elmaradhatatlan a sebesség és futómű tesztelésére tökéletesen alkalmas Nürburgring is. Sok ezer kilométert tekertek bele a 8-as BMW-be a tesztek alatt, melynek remélhetőleg meg is lesz az eredménye a luxusautók felé kacsintó prémium karbióban.

(Forrás: vezess.hu, fotó: BMW)