Jump to content

A Seat sem marad le – 2020-ra jön a terepkupéjuk

2017. 10. 13. 14:49

Akárcsak a Volkswagen konszern minden tagja, a Seat is nagy lendülettel ugrott bele a crossoverek fejlesztésébe. A már bemutatott Ateca és Arona mellett hamarosan jön a legnagyobb testvér is, de úgy tűnik itt még nem állnak meg a gyáriak. A következő nagy dobás egy terepkupé lehet 2020-ban, amely a hírek szerint akár a nagyobb önállóságot kapó Cupra részleg első modellje is lehet majd.

Az Atecából hamarosan érkezik a Cupra verzió, így nem csoda, hogy a jóval sportosabb formákkal megáldott újdonság esetén is számítunk a megvadított verzióra, de a pletykák szerint akár egy konnektoros hibrid hajtáslánc is elképzelhető. Formák tekintetében a 2015-ben bemutatott 20V20 koncepció köszönhet majd vissza, így dinamikusan lejtő tetőívet és agresszív vonásokat ígér az autó.

A Seat vezetője, Luca De Meo egyébként elmondta, hogy nagy potenciált lát a sportos crossoverekben, példaként pedig a Porsche Macant hozta fel. Ez már csak azért is érdekes, mert egyelőre sok jel mutat arra, hogy a Seat – vagy mondhatnánk a Volkswagen csoportot is – önállósítja a Cupra részleget, de azt azért nehezen tudjuk elképzelni, hogy rögtön a prémium szegmensbe katapultálnának. Mindezek ellenére, ha valóban meglépik ezt a spanyolok, valószínűleg valamivel a Seat modelljei fölé lesznek pozícionálva a Cupra név alatt megjelenő autók, és ez nem csak minőségben, hanem teljesítményben is igaz lehet – kíváncsian várjuk, mi lesz belőle.

(Forrás: autopult.hu)