Jump to content

Michelisz pontokért utazott Japánba

2015. 09. 11. 09:30

A Túraautó-világbajnokság hét hetes szünet után folytatódik, a mezőny ezúttal Japánban csap össze egymással és ezzel kezdetét veszi az idény utolsó harmada, hiszen már csak négy futam van hátra az idei szezonból. A korábbi évektől eltérően ezúttal új pályán versenyeznek Michelisz Norbiék, hiszen a Twin Ring MOTEGI versenypálya látja vendégül a sorozatot, Szuzuka helyett.

Michelisz összetettben az ötödik helyről (141 pont) várja a folytatást, tavaly rajt-cél győzelmet aratott a futamon. A Twin Ring Motegi versenypálya egy hegyekkel körülvett hatalmas erdős terület közepén található, melyet a HONDA építetett 1997-ben abból a célból, hogy az IndyCar sorozatot Japánba csábítsa. A pálya nevéből eredően két pályarendszer találkozik itt, az egyik egy 2,49 km-es ovális, gyors, ami az amerikai stílust jelenít meg, míg a másik egy Európában jól megszokott versenypálya, melynek a versenytávja 4,801 km. Talán mondani sem kell, hogy a WTCC mezőnye ez utóbbin méri össze erejét.

A portugál versenyhétvégéhez képest változott a büntetősúly rendszere, a Citroen 60 kilós többletet cipel magával, a Cherolet +10 kilóval vág neki a hétvégének, míg a Honda és a Lada nehezítés nélkül versenyezhet.

“A több mint 7 hetes nyári szünet után alig várom, hogy újból a Civic volánja mögé ülhessek. A Twin Ring Motegi Circuit új helyszín lesz a mezőny nagy részének. Ez a tény plusz a tetemes súlyelőnyünk a Citroen versenyautóihoz képest remélem, azt jelentheti, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan, Japánban képesek lehetünk önerőből dobogóért vagy akár futamgyőzelemért harcolni” – beszélt a versenyhétvége előtt Michelisz Norbert.

A bajnokságot a korábbi világbajnok, argentin José-Maria López vezeti (322 pont) csapattársai előtt – Yvan Muller (267 pont), Sébastien Loeb (230 pont).

Program:

Péntek:

05:30 – 06:00 Teszt (Live Timing a www.fiawtcc.com oldalon)

Szombat:

02:30 – 03:00 Szabadedzés 1. / www.fiawtcc.com
05:00 – 05:30 Szabadedzés 2. / www.fiawtcc.com
08:30 – 09:00 Időmérő edzés / Élőben az Eurosporton

Vasárnap:

07:00 – 08:00 Futam1/ Élőben az Eurosporton
08:00 – 09:00 Futam2 / Élőben az Eurosporton

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Sportrajongo.hu | Fotó: Zengomotorsport.hu)