Jump to content

Sofőr nélküli kocsikázás Amerikán keresztül

2015. 04. 05. 17:00

Az autonóm technológia folyamatos tesztelés és fejlesztés alatt áll, és bizony napról napra közeledünk ahhoz az időszakhoz, amikor sofőrök nélküli autók furikáznak a városokban, autópályákon. Nézzük mire jutott az Audi SQ5 és a Delphi Automotive.

A Delphi Automotive befejezte a vezető nélküli tesztútját San Francisco és New York között. A kísérlet során 99%-ban teljesen autonóm módon közlekedett az Audi SQ5, ami nagyon hasznos információkat gyűjtött be ez idő alatt.

A túra 5 napon át tartott és 15 államot érintett. Az önjáró járgány útközben számos közlekedési és időjárási viszontagsággal találta szembe magát. A Delphi szerint az itt begyűjtött adatok nagyon hasznosak lesznek a későbbi fejlesztésekhez.

Kíváncsian várjuk, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor hétköznapi használatra vásárolhatunk magunknak ehhez hasonló autót. Ezen a technológián több gyártó is dolgozik, mint például az Infiniti, a Tesla, a BMW, a Google, sőt a közelmúltban az Apple is beszállt. Az eredmények erősen azt sugallják, hogy nem kell már sokat várnunk a nagy áttörésre.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Uincar)