Jump to content

Videón a Lexus terepjáró

2021. 03. 25. 08:51

A Lexus GX valójában egy kicsinosított Toyota Land Cruiser Prado. Ebből kiindulva expedíciós járművet épített luxus-szabadidőjárművéből a japán presztízsmárka.

GXOR, azaz GX off-road: ilyen egyszerűen megfejthető a Lexus új tanulmányának elnevezése. Az autó tanulmány, de valójában inkább demonstráció: a tuningpiacon, az offroad-szegmens gyártóitól szabadon beszerezhető alkatrészekből ilyen profi gép rakható össze, ha akarjuk.

Kezdetnek egyedi, emelt futóművet kapott az autó, alá bütykös terepgumikat, amik azonban 18 colos gyári felniken feszülnek – nem kell mindent lecserélni, ha megfelel az eredeti is.

A motor sem változott, maradt a bevált 4,6 literes, 301 lóerős, benzines V8-as, levegőjét azonban sznorkelen keresztül szívja. Átépítették az első lökhárítót, kapott bele rejtett csörlőt; a fenéklemezt és a küszöböket ütésvédő burkolattal látták el. A tetőcsomagtartón mentődeszkák kaptak helyet, a csomagtartóban pedig tárolórendszer és hűtőszekrény lapul.

Ez utóbbiak miatt erősen megcsappant a tárolókapacitás, de sebaj: a csomag része egy offroad-utánfutó is, amely 2 köbméternyi tárolórekesz mellett egy komplett sátrat, tábori konyhát, napelemes töltésű akkumulátorcsomagot és dízel üzemű vízmelegítőt foglal magában.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)