Jump to content

Megspékelt Defender

2021. 03. 24. 11:53

A Defender sarkos formája a múlté, és úgy tűnik, még a tuningműhelyek is csak keresgélik, mit lehet kezdeni az újdonsággal.

 

Az új Land Rover Defender nemrég van piacon és kijelenthető, hogy a korábban nagyjából 70 éven át változatlan formájú klasszikust teljesen átalakították. Az újdonságot azóta bevezették a piacon, nálunk is megjelent a modell alapból valamivel 18 millió forint alatti árral, míg a képeken is látható dízel 19,2 millióba kerül extrák nélkül.

Angliában az egyik legismertebb autó átalakítással foglalkozó műhely a Kahn, vagy a Chelse Track Company.

Mondhatni, a korábbi autóik fényében még egészen visszafogott stílusban nyúltak hozzá a legújabb Land Rover Defenderhez. A munkájuk alapja egy Launch Edition példány, vagyis az első sorozatból való, amely alá 22 colos kerekeket raktak, sötétített üvegeket kapott, és némi karbon karosszéria átalakítást.

A motortérben lévő egységekhez még nem is nyúltak, a 240D modell esetében sem, amiben pedig csak egy 2.0 literes dízel motor van 237 lóerős teljesítménnyel. Igaz ennek megfelelően az ára sem csillagászati, 69 999 fontért hirdeti a műhely a munkáját, ami 27 millió forint.Mivel a cég is érzi, hogy ez még nem az igazi tőlük, azt ígérték, hogy hamarosan jelentkeznek egy sokkal drámaibb alakításon átesett Defenderrel is. Való igaz, az 5.0 literes kompresszoros V8-as SVR modellhez jobban illene valami látványosabb forma.

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)