Jump to content

Kivirágzott BMW

2020. 12. 03. 14:48

Egy dél-afrikai butikszálloda kívánságára exkluzív luxuslimuzint épített a BMW. A nyújtott tengelytávú hibrid belső díszítőpaneljeibe nemesfémből megformált leveleket, terméseket ágyaztak.

Nic Bladen dél-afrikai iparművész különleges szobraihoz valódi növényekről vesz mintát, amit aztán bronzzal, ezüsttel önt ki, kamatoztatva fogtechnikusként szerzett precizitását és kézügyességét. Mivel pedig az Ellerman House szálloda tulajdonosa lelkesen és hozzáértően gyűjti a kortárs dél-afrikai műalkotásokat, amikor felkérte a BMW-t egy teljesen egyedi limuzin építésére, kézenfekvő volt az ötlet, hogy Nic Bladen is szerepet kapjon a projektben.

Komplett szobrok persze nem fértek el az autóban, de kitaláltak helyette valami frappánsat: az ajtókat, valamint a műszerfalat arany, ezüst és platina levelek díszítik, méghozzá Dél-Afrikában őshonos, különleges növények levelei, így az autó a régió botanikai mementójának is tekinthető.

A fényűző hangulatot a szálloda monogramjával hímzett díszpárnák, a C oszlopon elhelyezett, cirkalmas H betű, valamint az övvonalon végigfutó, hússzínű díszsáv fokozza.

Az alapot az átépítéshez a BMW 745Le xDrive szedán adta: ennek soros hathengeres benzinmotorra épülő hibrid hajtáslánca 394 LE rendszerteljesítményt biztosít. Elektromos hatótávolsága 51 kilométer, ami pont elég ahhoz, hogy az autó oda-vissza megtegye a hotel és a fokvárosi repülőtér közötti, mintegy 25 kilométeres távolságot, ezzel a legnagyobb kincsben, csendben részesítve a vendégeket.

Az autó exkluzív rézszínű fényezést, 20 colos keréktárcsákat és M Sport csomagot kapott.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pexels.com)