Jump to content

Arany Nissan GT-R50

2020. 01. 27. 21:24

Idén ötven éves az Italdesign, és ugyanennyi a Nissan GT-R is. Ennek örömére összefogtak, és megépítették a GT-R50 különkiadást.

Kétszer ötven az száz: a Nissan a fél évszázados Italdesign gondjaira bízta idén ötven éves legendáját. Az eredmény egy egészen elképesztő autó, szürke/arany színben.

Kezdetnek 54 mm-rel lesüllyesztették GT-R50 tetejét, és még azon belül is behorpasztották és aranyszínűre festették a tetőlemez középső részét. A hátsó ablak hosszabban, mélyebbre nyúlik, mint a szériakivitelnél, és a klasszikus hátsó lámpatesteket is újragondolták. Eltérő méretű, egyedi felnik és méretes hátsó szárny teszi teljessé a képet.

Az utastérben kétféle karbon felülettel találkozunk, az üléseket Alcantara és finom olasz bőr borítja, minden fekete, kivéve az ajtókat, a műszerfalat és a kapcsolókat borító aranyat. Az Alcantarába vont kormány is egyedi, küllői szénszálas kompozitból készültek.

 

A GT-R Nismo alapjaira felhúzott autó motorját alaposan felpaprikázták: GT3 verseny-turbókat szereltek fel, nagyobb intercoolerekkel, kicserélték a főtengelyt, a dugattyúkat, a hajtókarokat és a csapágyakat. A vezérműtengelyek élesebbek, módosították a befecskendezőket, optimalizálták a gyújtást, átdolgozták a szívórendszert és a kipufogót.

Mindezek után a teljesítményt 720 lóerőre becsülik, a nyomaték valahol 780 Nm-nél van. A váltómű megerősített, hatfokozatú szekvenciális darab, a differenciálműveket és hajtótengelyeket robusztusabbra cserélték.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)