Jump to content

Az új Opel Corsa

2019. 12. 19. 18:31

Intenzív tömegcsökkentéssel, PSA-motorokkal és elektromos hajtáslánccal érkezik még az idén az Opel kisautójának új generációja.

Lappföldi tesztelése során fotózták le a következő generációs Opel Corsát.  A skandináv tesztprogram a futómű, valamint a kipörgésgátló rendszerek végső hangolását szolgálta, továbbá ellenőrizték a mechanikus és elektromos rendszerek hidegtűrését.

Az új Corsa nem csak könnyebb lesz elődjénél, de takarékosabb is, részben a tökéletesített aerodinamikának, részben a modernebb motoroknak köszönhetően.

A megnyújtott tengelytáv és a megnövelt hossz tágasabb férőhelyet és nagyobb csomagtartót ígér, illetve ugyanezen okból nem biztos, hogy megmarad a háromajtós karosszéria, amit eddig a rövid oldalfal kényelmes tagolása, a komfortosabb beszállás lehetősége indokolt.

A PSA-féle CMP padlólemezt hasznosító Opel Corsa legnagyobb újdonsága az elektromos verzió lesz, de emellett egy új 1,5 literes dízelmotor (75-120 LE) is várható a kínálatban, míg a háromhengeres, 1,2-es benzinmotor takarékosabb lesz. Ha megmarad a kínálatban a sportos verzió, az 1,6-os turbómotorral kerülhet piacra.

A modern padlólemezzel modern technológiák is érkeznek, a vakításmentes LED-mátrixfényszóróktól a fejlett vezetőtámogató biztonsági rendszerekig.

 
(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)