Jump to content

Még egy ok a Ford Focus mellett

2019. 03. 14. 20:00

A Ford alsó-középkategóriás modelljének ülései megkapták az AGR ortopédiai szervezet ajánlását. Ne legyenek illúzióid, ez a fapados kivitelekre nem vonatkozik.

A Focus a Ford történetében elsőként megkapta a hátpanaszok ellen küzdő német Aktion Gesunder Rücken e.V. ajánlását: az 1995 óta működő szervezet szerint a modell első ülései hatékonyan előzik meg a hátfájdalmakat.

A tanúsítványt a 18 irányban állítható csúcsülések érdemelték ki, amelyek többek között szabályozható hosszúságú ülőlapot, négy irányban állítható fejtámaszt, és motoros, szintén négy irányban szabályozható deréktámaszt is kínálnak.

A fejlesztést egy robotizált fenékszimulátorral végezte a Ford, amely 3 nap leforgása alatt 150 000 kilométernek vagy 10 évnek megfelelő ficánkolást, mozgolódást, terhelést visz véghez.

A Genesis esetében hátra is rendelhető AGR-konform ülés, illetve a Mercedes S-osztály szedán, kupé és kabrió, a Mercedes SL, valamint a Mercedes-Maybach típusok alapáron kínálják az orvosi szempontból tökéletes üléseket.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)