Jump to content

Hatszoros rekorder a Porsche hibrid limuzinja

2018. 08. 15. 11:26

Hat versenypályán állította be a Porsche Panamera 680 lóerős hibrid verziója a hibrid limuzinok körrekordját.

Alacsonyan szállnak a rekordok idén nyáron, különösen a Volkswagen Csoport háza táján születnek hajmeresztő köridők. Ott van az elektromos versenyautó rekordja a Pikes Peak-en vagy a Lamborghini Aventador SVJ köre a Nürburgringen, nem mellesleg a Zöld Pokolban a Porsche is odatette magát a 919 Evo versenygéppel. Most pedig hat versenypályát hódítottak meg az egyik legerősebb modelljükkel.

A Porsche Panamera alapvetően egy nagy limuzin, ám nem esik kétségbe versenypályán sem. A Turbo S E-Hybrid pedig nem szenved erőhiányban sem, a dupaturbós V8-as motor erejét villanyos hajtással fejelték meg, aminek köszönhetően 680 lóerőre nőtt a rendszerteljesítmény. Álló helyzetből 100-ra 3,4 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 310 km/óra.

A céljuk, hogy hat FIA által megáldott versenypályán állítsanak be rekordot a hibrid limuzinok között, amibe valószínűleg nem fog beletörni a bicskájuk. A pilóta minden esetben Lars Kern, aki részt vesz a modellek fejlesztésében és tesztelésében is.A Porsche Panamera Turbo S E-Hybriddel megjárták Bahrein-t, a Yas Marina versenypályát, a Kyalami-t, a Buddh Nemzetközi Versenypályát, valamint a Dubai Autodrome-ot és a Losail pályát.

(Forrás: vezess.hu / fotó: vezess.hu, Porsche)