Jump to content

Videós előzetes az új Bugattihoz

2018. 07. 31. 22:20

A Bugatti még július elején elárulta el, hogy a Chiron alapjain egy még vadabb hiperautót dobnak piacra, méghozzá Divo néven. Akkor még csak egy fotót osztottak meg a francia autóversenyzőtől örökölt típusnévvel, ám most egy rövidke videót is láthatunk az újdonságról, amiből az is egyértelművé válik, hogy külcsín tekintetében sem marad érintetlen – és a hangjából is kapunk egy kis ízelítőt.

A mindössze 20 másodperces kisvideóban az autó hátsó fényszóróit csodálhatjuk meg, melyek legalább LED, de könnyen lehet, hogy OLED technológiával lesznek felvértezve, és igencsak látványos grafikát kapnak, ami teljesen eltér a Chiron megoldásaitól. Az autó egyébként Nettó 5 millió euróba, azaz hazai forgalomba helyezéssel körülbelül 2,1 milliárd forintba fog kerülni, de ha lenne is ennyi pénzünk, akkor is igencsak kicsi rá az esély, hogy valaha is miénk lehet egy példány, köszönhetően a Divo erősen limitált példányszámának: csupán 40 darab lát majd napvilágot belőle. A nevét egyébként Alber Divo francia autóversenyzőről kapja a típus, aki az 1920-as végén a híres Targa Florión kétszer is diadalmaskodott.

Hogy mit tud majd a Divo? A hivatalos információkra még várni kell, de addig sem kétség, hogy többet, mint a Chiron. A könnyűsúlyú felépítés (1900 kg alatti tömeg) és az agresszívebb aerodinamika fokozott kanyarodásai képességeket biztosít majd – ezúttal a végsebesség helyett a gyorsaságon lesz a hangsúly. A pletykák 2,3 másodperces 0-100-as sprintről és 385 km/h-s végsebességről szólnak, amelyet legalább 1500, de inkább 1600 lóerő idéz majd elő. Sokat már a végső tényekre sem kell várni: a Divo világpremierje augusztus 24-én lesz.

(Forrás: autopult.hu / fotó: Bugatti)