Jump to content

BMW X2 a Nürburgringen - videó!

2018. 07. 17. 17:05

BMW X2 igazán vagány, már-már agresszív stílusával igazi jelenség, így egyáltalán nem meglepő, hogy sokan várnak belőle egy M-es változatot. Vérbeli M-es ugyan szinte biztosan nem készül belőle, azonban a németek már a Nürburgringen tesztelik az M Performance változatot, ami minden bizonnyal X2 M35i xDrive néven kerül majd piacra, természetesen kellően nagy teljesítménnyel.

Néhány szemfüles „látogató” már lencsevégre is kapta a Zöld Pokolban köröző, finoman álcázott prototípusokat, amelyeknek hangjából könnyen rájöhetünk a turpisságra. A X2 M35i minden valószínűség szerint a BMW kétliteres, négyhengeres turbós benzinesét használja majd, és teljesítménye nagyjából 300 lóerő körül alakulhat, ami tetemes plusz a jelenlegi csúcshoz képest – a 25d jelű verzió 231 dízel lóerőt kínál. Az M35i ezzel a teljesítménnyel 5-5,5 szekundum körüli 0-100-as sprintre lehet majd képes, míg végsebessége a 250 km/h-t is elérheti.

Természetesen néhány sportosabb kiegészítőt is kap majd az M Performance modell, és ahogyan az alábbi videón is jól hallatszik, a hanghatások is jóval izgalmasabbnak ígérkeznek. Ahogyan már említettem, abban sajnos biztosak lehetünk, hogy vérbeli M verzió nem készül majd az X2-ből, de a gyáriak valószínűleg ennek tudatában fejlesztették ki az M35i verziót, ami így igazán izgalmas ígérkezik, és még idén ősszel bemutatkozhat.

(Forrás: autopult.hu / youtube / fotó: carmagazine.co.uk)