Jump to content

Száguldó sufni

2018. 05. 27. 20:43

Ez az igazi sufnituning: egy őrült brit négykerekű fabódét szerkesztett, és belerakott egy Audi RS4 blokkot. A többi már a gondviselésen múlott.

„A haverom hot-rodot épített, és én megirigyeltem. Pénzem azonban nem volt, úgyhogy mindent magamnak kellett megoldanom” – idézi fel a kezdeteket az új világcsúcstartó, aki 105 mérföld/óra (168 km/óra) sebességgel száguldott állítható futóművű faviskójával a walesi tengerpart egy 12 kilométeres szakaszán, ahol már az 1920-as években is sebességi rekordokat döntögettek.

„Eredetileg nem sebességi rekordernek készült a szerkezet” – árulta el a Kevin Nicks nevű alkotó, de az első motor, egy Passat-blokk, bemondta az unalmast. Utána viszont megváltozott a program. Új, állítható futóművet kapott a bódé, meg az Audi RS4 420 lóerős motorját. Ezzel kb. 150-ig gyorsul is, mint a vadállat, de utána elkezd érvényesülni a borzalmas aerodinamika, és onnantól lelassulnak az események.

A 168 km/óra sebesség tehát igazán szép teljesítmény, főleg, hogy nem esik szét a ház, hiszen hasonló erősségű szélben már röpülnek a cserepek…

A fészert egyébként 2016 óta folyamatosan építik; az alábbi videó még akkor készült, amikor “csupán” 142-vel tudott repeszteni a házikó.

(Forrás: vezess.hu / youtube)