Jump to content

M Performance kiegészítőket kapott a BMW M2 Competition

2018. 05. 07. 21:37

BMW M2 már önmagában is igazán izgalmas modell, ám a bajorok a Competition csomaggal bőven tudták még fokozni mindezt. A németek azonban még itt sem álltak le, ugyanis a 410 lovas kupéhoz most M Performance kiegészítőket is bemutattak, melyek segítségével már-már versenyautót faraghatunk a BMW legkisebb kupéjából.

A turpisság már első ránézésre látszik, és ezalatt nem csak az M-es fényezést értjük, ugyanis számtalan karbon kiegészítővel találkozhatunk, melyek a súlycsökkentés mellett aerodinamikai szempontból sem elhanyagolhatók, és akkor a látványról még nem is beszéltünk. Csak a látványosabb elemeket említsük: a motorháztető betétjére, a „vesék” keretére, az extra kis légterelőkre az első lökhárítón és a küszöbökön, a tetőre, a külső visszapillantóra, a hátsó diffúzorra és az egyébként még vérpezsdítőbb dallamokkal kecsegtető kipufogókra is jutott a nemes anyagból, de a hátsó szárny és a csomagtérajtó betétje sem elhanyagolható – bár előbbit egy kisebb, visszafogottabb megoldással is helyettesíthetjük.

Mindez egyébként az autó súlyán is meglátszik, hiszen a tetővel például 5, a csomagtérajtóval pedig 6 kilogrammot spórolhatunk, míg a motorháztető 9 kilogrammot tud lefölözni a teljes tömegből – csak ez a három elem 20 kilogrammos fogyókúrát eredményez, ami versenypályán nem elhanyagolható. Mindez ráadásul még nem minden, hiszen a különleges 19 colos keréktárcsákkal 3,2 kilót lehet spórolni, míg a titán kipufogórendszer 8 kilóval teszi könnyebbé az M2-t – ezzel már összesen több mint 30 kilónál járunk.

Mindezek mellett 2 centivel alacsonyabb, és ezzel együtt még feszesebb futóművet és nagyobb fékeket is kérhetünk. Az utastérben sportkormány, különleges szőnyegek, rozsdamentes acél pedálok és egyéb nyalánkságok lesznek elérhetők – és persze M Peformance feliratokból sem lesz hiány. Az új kiegészítők csak novembertől lesznek elérhetők, de aki egy mindent bele M2-t szeretne, vagy esetleg versenypályán is többször használná az autót, annak érdemes lehet várnia rá, még ha nyilvánvalóan nem is lesz olcsó mulatság.

(Forrás: autopult.hu)