Jump to content

Képeken az Audi Q8

2018. 04. 24. 21:53

Az Audi több fotót is megosztott velünk az autóról, amiről ugyan hivatalosan nem árulták el, hogy a Q8 lenne, de képekből kivehető formák alapján ez elég egyértelműnek tűnik. Egyelőre ugyan csak néhány vonást emeltek ki az egyébként sötét fotókon, de a jellegzetes hűtőrács formája, az izmosan terpesztő kerékjárati ívek és a kupésan lejtő tetőív mintha egy az egyben a korábbi Q8 Sport koncepciót rajzolnák ki előttünk.

Túl sokat egyelőre nem lehet tudni az autóról, de annyi biztos, hogy a Q paletta csúcsára érkező újdonság az MLB Evo platformra épül, amivel például a Lamborghini Urus közeli rokona – habár túl sok közös nem lesz a két modellben, de összességében azért mégis érezhető lesz a kötődés közöttük, talán éppen a hasonló tetőív okán. A Q8 egyébként néhány részletet leszámítva szinte egy az egyben megörökölheti majd a korábbi tanulmány vonásait, és ugyanez igaz az utastérre is. A koncepció bemutatásakor a belső megoldások ugyan még kissé futurisztikusnak tűntek, azóta már az A8, az A7 és az A6 is hasonló megoldásokból építkezik, és az új csúcs-SUV is így tesz majd.

Ha már amolyan terepkupés formákat kap az újdonság, akkor az S és RS változatok sem maradhatnak el – utóbbi a hírek szerint nagyjából 540 lóerőt kaphat majd, de a konkurenciát elnézve nem lepődnénk meg, ha ezt még feljebb tornáznák majd a négykarikások.

(Forrás: autopult.hu)