Jump to content

Videón a Porsche Cayenne

2018. 03. 23. 23:02

A vadonatúj Porsche Cayenne még tavaly nyáron mutatkozott be, ám akkor csak a V6-os motorral szerelt normál és S verziókat csodálhattuk meg – igaz, egy hónappal később már a V8-assal szerelt Turbo is napvilágot látott. Ezek azonban még mindig csak egy szeletét jelentik a Cayenne teljes kínálatának, amelynek tagjai szépen lassan fogják majd felfedni magukat. A következő pedig a konnektoros hibrid hajtáslánccal szerelt E-Hybrid variáns lesz, amit már nagy erőkkel nyúznak a németek.

A Porsche nem volt rest egy videót is megosztani velünk arról, ahogyan a legkülönfélébb, olykor igencsak kemény körülmények tesztelik az új hibrid Cayenne-t, méghozzá Dél-Afrikában. A gyáriak nem voltak restek a rossz minőségű aszfaltúttól kezdve egészen a murvás, sőt köves, sziklás talajig mindenhol alaposan próbára tenni az autót, aminek fő célja a hibridrendszer komponenseinek megbízhatósága volt. Ez persze nem minden, hiszen 3000 méternél is magasabb tájakon, Dubaiban és Kanada északi részén is próbára tették az autót. Míg a Közel-Keleten +40, Észak-Amerikában olykor akár -40 Celsius fok alatti hőmérsékletet is túl kellett élnie a Cayennenek.

A németek nem igazán törődtek az álcázással, de erre nem is igazán volt szükségük, hiszen a Cayenne formáit már mindenki ismeri, és az sem fog meglepetést okozni, hogy az E-Hybrid verzión a megszokott neonzöld részletekkel találkozhatunk majd néhol – mint például a prototípusok féknyergei. A SUV egyébként a Panamera ugyanezen a néven futó változatának hajtásláncát örökli majd, ami 462 lóerőt és akár 700 Nm-es nyomatékot jelent majd a 2,9 literes V6-os benzines és az elektromotor összjátékának köszönhetően. Az elektromos hatótáv 50 kilométer körül lehet majd, de a valóságban ez inkább 35-re adódhat majd.

A Porsche már megerősítette, hogy a Panamera vadabbik hibridje is bekerül majd a Cayennebe, így a későbbiekben a Turbo S E-Hybrid névre keresztelt, 680 lóerős összteljesítménnyel megáldott rendszer is bemutatkozik majd – és akárcsak laposabb testvérében, az SUV-ban is ez lesz a legerősebb egység. A hibridek mellett egy dízel is bekerül majd az autóba, ami jó eséllyel az utolsó gázolajos lehet, amit valaha újonnan bemutat a Porsche. Az E-Hybrid verzió bemutatóját még idén megejtik a németek.

(Forrás: autopult.hu)