Jump to content

Hivatalos képeken a Porsche jövőre érkező elektromos modellje

2018. 03. 23. 23:04

A Porsche éppen ma osztott meg egy videót arról, hogy milyen keményen nyüstöli a hamarosan érkező hibrid Cayenne prototípusait. A németek azonban nem érték be ennyivel, ugyanis most újabb képek kerültek fel az internetre hivatalos forrásból, melyek egy még izgalmasabb jövevényt ábrázolnak: a gyárban készült fotókon ugyanis a Mission E sorozatgyártású verziójának előszériás példányait láthatjuk.

A Porsche első elektromos autójáról már rengeteg kémfotót láthattunk szerte az interneten, amelyek mind megerősítettek minket abban, hogy az újdonság megőrzi majd a korábbi koncepció főbb formai elemeit, és így kategóriájának egyik legsportosabb tagja lesz. Ezt maga a Porsche is szereti hangoztatni, és most a gyárban készült képekkel meg is erősítik ezt: a négykerekűre szó szerint igaz lesz a négyajtós kupé jelző, ugyanis bár hátul is találunk két ajtót, a tetőív mégis sportautókat megszégyenítő módon ível – ez valószínűleg azzal is együtt jár majd, hogy hátul csak az alacsonyabbak számára lesznek kényelmesek az ülőhelyek.

Szemből is megcsodálhatjuk a Mission E szériaváltozatát, amely a fényszórók környékén szinte egy az egyben a korábbi tanulmány megoldásait örökölte, még ha az összkép valamivel visszafogottabb is lett. A legerősebb változat teljesítménye egyébként a 600 lóerőt is meghaladja majd, ami bőven 3,5 másodperc alatti 0-100-as sprintet tehet majd lehetővé. A hatótáv 500 kilométer környékén alakul majd, az alapmodell pedig valamivel 400 lóerő felett lesz – és minden bizonnyal a két végpont közé is érkezik egy variáns.

Az autó a Porsche új stuttgarti gyárában készül majd, és jó eséllyel később többféle kivitelben is bemutatkozik majd – erre jó példa a Genfben bemutatott Cross Turismo koncepció, de a hírek szerint azonos alapokon kupé és kabrió modellek is készülhetnek majd. A bemutató jövőre lesz esedékes, így egyre többször hallhatunk majd az újdonságról, és minden bizonnyal egyre több részletre derül majd fény vele kapcsolatban. Addig is azonban érdekes közelebbről is megvizsgálni a most megosztott fotókat.

(Forrás: autopult.hu)