Jump to content

Holdat is tartalmaz az Aston Martin

2018. 02. 26. 17:43

Egyenesen a Holdról hoznak alapanyagot a legbrutálisabb Aston Martin fényezéséhez, a Valkyrie vásárlói már kezdhetnek gondolkodni, hogy hogyan tegyék egyedibbé az autójukat.

Már jó ideje hallani lehet arról, hogy az Aston Martin és a Red Bull Advanced Technologies közösen fejleszt szupersportautót, amit kezdetben AM-RB 001-ként emlegettünk, aztán nagyjából egy éve bejelentették, hogy a Valkyrie néven fut majd a csúcsmodell. Az autóból csupán 150 példány készül és a Vulcannal ellentétben ezeket utcán is lehet majd használni. Természetesen már előrendelésben minden példány elkelt, ahogyan az ebben a kategóriában megszokott.

A szerencsés vevők már bizonyára sokat törték azon a fejüket, hogy milyen színt válasszanak a várhatóan roppant hamar horribilis összeget érő autójuknak, az egyikikük például sokat agyalt azon, miként lehetne jobban kidomborítani az autó űrhajós megjelenését. Hosszas töprengés után megszületett a megoldás, az ő Aston Martin Valkyrie sportkocsija a Lunar Red nevű vörös árnyalatban pompázik majd. Ehhez a fényezéshez azonban felhasználnak nem földi anyagot is, egész pontosan a Holdról származó port.

Még mindig nem sokat tudni a minden eddigi Aston Martinnál brutálisabb Valkyrie-ről, csupán annyit, hogy az Adrian Newey tervezte autóban 6,5 literes, szívó V12-es motor dolgozik majd, természetesen gazdagon használnak szénszálas elemeket, így a súlya csupán 1030 kilogramm körül lesz majd. Tulajdonosaiknak pedig legalább 680 millió forintnak megfelelő összeget kell majd kifizetniük érte.

 
(Forrás: vezess.hu)