Jump to content

Videón az új Hyundai Santa Fe

2018. 02. 15. 16:01

A Hyundai múlt héten két képen már megmutatta az új Santa Fét, ezúttal pedig egy rövid ízelítők videón láthatunk néhány részletet az autóról. A friss képkockák mellett már néhány hivatalos adat is ismert az újdonsággal kapcsolatban, és ha nagyon odafigyelünk, akkor plusz információkhoz is juthatunk a kisfilmből – a cikk alján megtalálják.

A rajzok után nem ért minket nagy meglepetés, de azt kijelenthetjük, hogy az új Santa Fe kifejezetten látványos lett, amit az új i30 által bevezetett méretes hűtőrácsnak és a Konáról érkező kettős fényszórómegoldásnak köszönhet – utóbbi úgy tűnik, hogy ezentúl minden Hyundai SUV-n meg fog jelenni. A típus egyébként továbbra is megőrzi praktikus formáját és biztosra vehetjük, hogy hétüléses változatban is kapható lesz, hiszen a jelenleg futó generációból még a rövidebbik verzióba is rendelhetünk plusz két ülést. Az egyébként már hivatalos, hogy csak egyféle hosszúságban lesz elérhető a Santa Fe, és 4,77 méterre nyúlik majd az autó, széltében pedig 189 centit foglal majd el az úton – ezek már hivatalos adatok. A szemből megosztott kép és a korábbi rajzok alapján a hátsó is jól fog mutatni.

A technikáról nincs hivatalos információnk, mint ahogy a motorpalettáról sem, ám számításaink, és a kisfilmben felvillanó 2.2 felirat alapján a Hyundai a jelenlegi modelleknél is használt 2,2 literes, 200 lóerős (440 Nm) négyhengeres dízelt fogja alkalmazni az új modellben is – az összkerékhajtás lehetősége ebben a kategóriában természetes. Reméljük, hogy a jelenlegi hatfokozatú automataváltó helyett megjelenik a típusban a konszernen belüli fejlesztésű illetve gyártású, jóval modernebb nyolcfokozatú automata, ami a Kia Stingerben mutatkozott be. Vezetéstámogató rendszerek terén is gyakorlatilag mindent fel tud majd mutatni az autó, így valóban okkal merülhet majd fel a prémium jelző az esetében. A teljes bemutató jövő hónap végén esedékes, de addig is természetesen minden részletről beszámolunk majd.

(Forrás: autopult.hu)