Jump to content

Érkezik a Rimac második elektromos szuperautója

2018. 02. 10. 21:18

Talán sokan emlékeznek még a Rimac elképesztő elektromos szuperautójára – már csak azért is, mert nem is olyan régen egy ilyennel szenvedett balesetet a Top Gear korábbi híres műsorvezetője, Richard Hammond. A horvát csapat által megálmodott Concept One még 2012-ben mutatkozott be, és mindössze 8 darab készült belőle, de most, közel 6 évvel az első modelljük után a Genfi Autószalonon a Rimac leleplezi a következő nagy dobását.

A Rimac már egy ízelítő videót és két képet is mutatott az elképesztő elektromos sportautóról, ráadásul egy bennfentes forrástól már néhány pontos adatot is megismerhettünk. Az előd egyébként pontosan 1088 lóerőt és 1600 Nm-es csúcsnyomatékot volt képes az aszfaltra vinni, aminek köszönhetően 2,5 másodperc alatt katapultált 100 km/h-s tempóra. Mindehhez egy 90 kWh-s akkumulátor szolgáltatta az energiát, amivel körülményektől függően akár 330 kilométert is meg tud tenni.A legfrissebb hírek szerint a Concept Two munkanéven futó példány – a kész autó neve nem ez lesz, ezt maguk a gyáriak is megerősítették – egy harmadával nagyobb akkut kap majd. A 120 kWh-s egység pedig még hatékonyabban szolgálhatja majd ki az elektromotorokat. Arról egyelőre nincs információ, hogy mennyi erőt szuszakolnak majd az autóba, de biztosak lehetünk benne, hogy az elődnél izmosabb lesz az erőforrás – állítólag a Tesla Roadster elképesztő ígéreteit vették célba a Rimacnál is.

Ami talán még ennél is izgalmasabb lehet, hogy a horvátok négyes szintű autonóm technológiát ígérnek, ami azt jelenti, hogy a különlegesség a pilótát teljesen nélkülözve is képes lesz majd közlekedni minden körülmények között – erre azért van egy fogadásunk. A Concept Two a gyáriak elmondása szerint nagyobb lesz, mint az előd, de továbbra egy szigorúan kétüléses modellről beszélünk, amiből 100 darabot terveznek legyártani. A kedvcsináló fotók alapján a formákkal ezúttal sem lesz gond, kíváncsian várjuk a leleplezést.

(Forrás: autopult.hu)