Jump to content

Ennél olcsóbban sosem lesz bitang G-Mercid

2017. 10. 07. 15:27

A Mercedes-Benz G500 4x4² pont annyira rettentő drága, mint amennyire iszonyatosan nagy, de szerencsére létezik megoldás mindkét problémára.

Töretlen a Mercedes-Benz G-osztály népszerűsége, ami ráadásul nem is a csupasz kiviteleknek, hanem a legdrágább AMG verzióknak, valamint az emelt hasmagasságú portáltengelyes 4×4²-nek is köszönhető. Nem beszélve a Maybach logókkal díszített Landualet és a hatkerekű kiviteltekről. A Mercedes nem csupán használható formában árulja autóit, hanem a modellpaletta nagyobbik részét akár tenyérnyi méretben is megvásárolhatjuk, így nem maradhatott el a G500 4×4² 1:18-as méretarányú változata sem a palettáról, melyet kezdetben csupán fehér színben vásárolhatták meg azok, akik költséghatékonyan szerettek volna ilyen behemótot birtokolni – vagy esetleg az íróasztalon is viszont szerették volna látni autójukat.

Most azonban a legkülönfélébb, feltűnő színekben lesz kapható az apró, portáltengelyes G-osztály. Minden színből csupán 463 darab készül, ami a W463 típuskódra utal. Az apró G-osztály ára feltételezhetően 120 euró körül mozog majd tehát közel 40 ezer forintot kell majd a kasszánál hagynia a gyűjtőknek.

A G500 4×4² alatt a 6×6-os fenevadtól átemelt, portálhidas futómű 450 mm-re növeli a gyárilag 210 mm-es szabad hasmagasságot, nyomtávját 299 mm-rel szélesítették ki. A gépháztető alatt a több modellből is ismerős 4 literes, biturbó V8-as motor található, mely ebben a formában 422 lóerőt teljesít. Ilyen futóművel nem egyszerű a közlekedés, de a Mercedes mérnökei erre is gondoltak, így minden keréknél dupla rugó és lengéscsillapító található. Az egyik hagyományosan működik, a másik sport és komfort állásban variálható, így országúton keményebbre, feszesebbre vehető a jármű viselkedése. Kritikus manőverek esetén a vezérlés automatikusan átáll sport üzemre.

(Forrás: vezess.hu)