Jump to content

Frankfurtban frissül a Mercedes S-osztály Coupé és Cabriolet - videó!

2017. 08. 24. 20:50

A Mercedes-Benz nagy dobásra készül a Frankfurti Autószalonon, hiszen bemutatják az egyelőre csak Project One névre hallgató modelljük első prototípusát. Természetesen nem ez lesz az egyetlen újdonság, amivel készülnek a csillagosok, ugyanis a négyajtós S-osztály után érkezik a Coupé és a Cabriolet frissített verziója is – utóbbiról pedig egy kedvcsinálót is megosztottak velünk a németek.

Túl nagy újdonságokra nem érdemes számítani: akárcsak a normál S-osztály esetében, a Coupé és a Cabriolet vonásait is csak finoman szabták át a mérnökök. Az enyhén átrajzolt lökhárítók, az új hűtőrács és a friss grafikával érkező fénytesteket leszámítva szinte változatlan marad az autó – ezt pedig nem is bánjuk, hiszen már eddig is igazán impozáns volt a hatalmas kupé és kabrió. A néhány új vonás mellett friss keréktárcsák és fényezések csatlakozhatnak a kínálathoz.

Az utastérben szintén új színek és betétek jelenhetnek meg, míg a legnagyobb változást az S-osztály frissítésével bemutatkozó új kormány jelentheti, mely a Coupé és Cabriolet kivitelekbe is bekerül. Ezek mellett technológiai téren fejlődhetnek még a frissített változatok, de ezen a fronton is ugyanazokra az újdonságokra számíthatunk, mint a limuzin esetében.

A frissítéssel a Coupé után a Cabriolet kínálatában is megjelenhet a 400-as jelzésű beszálló erőforrás, amelynek V6-os erőforrása 367 lóerővel áll a vásárlók rendelkezésére. Mindemellett az AMG változatok is megörökölhetik a limuzin erősebb egységeit: a 63-as jelzésű, V8-as kivitel így 612, a V12-es 65-ös pedig 630 lóerővel állhat majd a vásárlók rendelkezésére. Mindenesetre nem kell már sokat várnunk, és minden részletre fény derül majd.

(Forrás: autopult.hu)