Jump to content

Ennyit jelentene egy T-Rexnek az autonóm technológia

2017. 02. 21. 14:00

Gondolkodtál már azon, hogy mennyire megviselheti egy T-Rex lelkivilágát az, hogy nem tud se konditerembe járni, se palacsintát dobva megfordítani, se megágyazni, se autót vezetni? Nos, eddig mi sem, viszont az Audinál még az évmilliókkal ezelőtt kihalt fajokra is  gondolnak. Viccet félretéve: A német gyártó megcsinálta az év autós reklámját - pedig a Super Bowl-os videók se voltak semmik.

Térjünk is rá a videóra

Az autonóm technológia rohamosan fejlődik, részben már számos autónál beüzemelésre került, de vajon mi szükséges ahhoz, hogy egy 100 százalékban önjáró autó forgalomba kerülhessen?

A végtelenségig sorolhatnánk, hogy mi minden lephet meg minket az utakon, és amire nincs „megtanítva” egy gép, azt a helyzetet képtelen orvosolni. Ez a beavatkozás-mentes elképzelés csak és kizárólag akkor valósulhatna meg, ha mindenki erre a rendszerre állna át, mindenki autója autonóm lenne, minden autópálya és közút optimalizálva lenne erre és valljuk be ez jelenleg eléggé irreális - legalábbis szerintem. Aztán lehet, hogy a nagyobb gyártók már kidolgoztak erre egy működő koncepciót...

Ön szerint pozitívan vagy negatívan hatna az emberiségre az autonóm technológia?
Egyértelműen pozitív
Ez csak elvenné az autózás örömét
A félig autonóm rendszerekben van a jövő
survey tools
 

(Forrás: Autokalauz.hu | Fotó: Youtube.com)