Jump to content

Ismerd meg az új Audi R8-at – videó

2015. 03. 11. 14:00

A 2015-ös Genfi Autószalon talán legjobban várt járgánya az Audi R8, ami nem meglepő, elvégre egy tökéletesen összerakott sportkocsiról van szó. Az alábbi videónk részletesen körüljárja kívül-belül, és a digitális műszerfal navigálására is sor kerül.

Genfben debütálhatott az új Audi R8, melynek külseje kevésbé, belseje annál inkább megváltozott. A szuperautó arányai nem nagyon módosultak, szélessége és hosszúsága is csak minimálisan gyarapodott.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a V8-as motoroktól hivatalosan is könnyes búszút vett az Audi, és az új generációs R8-hoz már csak V10-es egység kapható. Ennek két féle változata lesz, amelyek 540 vagy 610 lóerősek, viszont mindkét esetben 5,2 literesek. A gyengébbik R8 3,5 másodperc alatt éri el a 100-as tempót és maximálisan 323 km/óráig pörög fel a sebességmérője, míg az erősebbik változat ugyanezt a sprintet 3,2 másodperc alatt teljesíti, és a 330 km/órát is képes elérni. Ezzel hivatalosan is a leggyorsabb Audivá avanzsált az új R8, melyet nyártól kezdenek el értékesíteni.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Audi)