Jump to content

Előzetes a BMW drift-házibajnokságáról – videó

2015. 03. 09. 13:00

A BMW házon belüli versenyt hirdetett. A tavalyi drift bajnok küzd meg egy autonóm járgánnyal, melyről most egy előzetes videót is publikáltak a németek. Vajon tart már ott az autóipar, hogy egy elektronikus rendszer felülkerekedjen egy hús-vér emberen?

A tavalyi drift bajnokot most egy igazi kihívás elé állította a BMW. A feladat nem meglepő módon az lesz, hogy égetni kell egy kicsit az autók kerekeit. Idáig nincs is semmi kihívás a dologban. Viszont, ha hozzáteszem, hogy egy autonóm járgány ellen kell teljesíteni… Nos, az már valóban presztízskérdés.

Az elmúlt években rengeteget fejlődött az automatikusan működő autók technológiája, és ez a tendencia egyre rohamosabban ível felfelé. A Tesla, a BMW, az Audi, az Infiniti… ezek csak a nevesebb autógyártók, akik az autonóm rendszer fejlesztésében nagyobb eredményeket értek el. Mégis a driftelés tudománya összetettebb művelet, mint egy szimpla önparkolás, vagy önvezérlés egy autópályán. Szóval felvetül a kérdés, hogy tart-e már ott a tudomány, hogy egy elektronikus rendszer jobban és hatékonyabban végezze a dolgát, az emberrel szemben.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: BMW)