Jump to content

Van ám hangja a kis Renaultnak – videó

2015. 01. 29. 18:36

A Renault 4 igazi klasszikusa a francia cégnek, melyet 1961-től kezdtek el gyártani, és a történet 1994-ig tartott. Az autó a gyártás befejezésekor is sikeres volt, bár ekkorra erősen elavultnak számított, főleg amiatt, hogy szigorodtak a környezetvédelmi szabályok. Így szép lassan kivonult az európai országokból.

1961. Október 4-én debütált hivatalosan a Renault 4-ese a Párizsi Autószalonon. Az akkori megoldások igen innovatívoknak számítottak a 60-as években, éppen ezért szerzett magának hamar hírnevet. A piacra kerülését követően méltó riválisa lett a Citroen CV2 „kacsájának”.

Kétszer esett át kisebb kozmetikázáson a járgány, de az alapvető konstrukció változatlan maradt. Eleinte 26 lóerős teljesítményt könyvelhetett el magának, ezt 1978-tól 34 lóerőre húzták ki.

32 év alatt, több mint 8 milliós eladást produkált szerte a világon (több mint 100 országban). Ez idő alatt a rallyzás világába is betekintést nyerhetett. Jelen videónkban egy valószínűleg versenyre szánt példánnyal van dolgunk, aminek meg kell vallani, tekintélyes hangja van.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Netcarshow)