Jump to content

Kötélhúzásban az Audi a jobb – videó

2015. 01. 19. 12:00

Mivel is lehet elütni az időt egy unalmas napon, ha van egy járgányunk? Hát pont erre nem gondolnánk, de vannak akik kötélhúzó versennyel ütik el a nap unalmas perceit. Jelen videónkban egy Audi V8 és egy Vw Poló kicsit átdolgozott változata mérte össze tudását.

Az Audi V8-at a márka zászlóshajójának szánták, méreteit és felszereltségét ennek megfelelően alakították ki. Mivel a '80-as években a raliban elért sikerek nyomán jól bejáratott márkanév lett a quattro összkerékhajtási rendszer, ezért az autóhoz ennek egy átalakított változatát használták. A jármű így az első állandó összkerékhajtású luxusszedán lett.

A legnagyobb Audi-motorok abban az időben az öthengeres, 2,5 literes hengerűrtartalmú turbódízel és a szintén öthengeres, 2,3 literes benzinmotorok voltak. Ezek egyike sem volt eléggé nagy egy luxusszedán mozgatásához, így új erőforrást kellett tervezni a típushoz. Az erőforrás - amiről az autó a típusjelzését is kapta - V8-as elrendezésű, 3,6 literes hengerűrtartalmú volt, 247 lóerős (184 kW) teljesítménnyel. 1991 augusztusától nagyobb, 4,2 literes hengerűrtartalmú, 276 lóerős (206 kW) erőforrással gyártották az autókat.

Nézzük is, hogy miképpen bánik el ez a retro Audi az ellenfelével.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Forrás: Wikipédia | Fotó: Audi)