Jump to content

Így halkult az évek során a Ferrari – videó

2015. 01. 14. 14:00

Az alábbi videó összeállítás remekül tükrözi azt, amiért egyre több Forma-1 fanatikus pártol el kedvenc sportágától. Azért a jó öreg V12-es motorok pokoli ordításához, fel sem érnek az idei turbós V6-osok. Vajon hallhatunk-e a közeljövőben hasonló hangorkánt egy F1-es futamon?

Egy remek összeállítás került fel a YouTube-ra, ami tükrözi, hogy miért is panaszkodnak olyan sokan a Forma 1-re. Egy kis felvezetés után rögtön a tavalyi Ferrari F14T menetelését tekinthetjük meg. A versenyautót Nicholas Tombazis, Rory Byrne és James Allison tervezte. A legendás csapat sajnálatos módon, tavaly sem tudott maradandót alkotni.

Ezt követően a F2007 felvételei következnek, ahol a V8 búgása már sokkal barátságosabb számunkra. Ez volt az istálló 51. autója, amivel Kimi Räikkönen pályafutása során először világbajnok lett, emellett a csapat is elhódította a konstruktőri vb-címet, 2004 óta először. Felipe Massa az összetett negyedik helyén végzett.

Szinte már nem is emlékszünk arra, hogy milyen volt a 2002-es Ferrari. Nos, röviden összefoglalva: hangos és sikeres. A 3,0 literes V10-es motor nem volt a legerősebb szerkezet az istálló történelmében, mégis a riválisoknak esélyük sem volt ellene.

A videó végén az 1995-ös 412 T2 felvételei kerültek bevágásra, amibe egy V12-es blokk volt megtalálható. Egyértelmű, hogy hangerőben ez a Ferrari viszi a pálmát. Nézzük is, hogy hogyan zenélnek ezek a versenyautók.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Ferrari)