Jump to content

Egy valóságos flúgos futam – videó

2014. 12. 17. 12:00

A Motor Trend a hivatalos YouTube csatornáján osztott meg egy videót, ahol négy eltérő stílusú és kialakítású járgány versenyzett egymással egyen szakaszon. Nem mindennapi élmény, elvégre ki látott már egy lánctalpas Jeep FC-t? Ezen felül a 2015-ös Hellcat, az ’55-ös Chevy Bel Air átdolgozása és a 2013-as Chevy Sonic feszült egymásnak az aszfalton.

A 6,2 literes, kompresszoros V8-as motorral ellátott Dodge Challenger Hellcat a legkiemelkedőbb járgány a négy közül első ránézésre. Gyorsulás szempontjából nem éppen a legászabb kocsiról van szó, hiszen a 100-at 3,7 másodperc alatt éri el, viszont 707 lóerős teljesítményre már annál inkább említésre méltó, hiszen ezzel túlszárnyalja a BMW M5-öt, a Mercedes E63-at és az Audi RS7-et is.

A turbófeltöltéses Chevy Sonic egy feltuningolt változatát láthatjuk a videóban, de arról nincsenek információk, hogy ez által milyen műszaki adatokkal rendelkezik. A Chevrolet Bell Air modellt 1950 és 1981 között gyártották. Természetesen itt is egy átdolgozott járgány állt a rajthoz, amely a Blasphemi névre hallgat. A legfurcsább jelenség akkor is a Jeep FC volt, amely különös ismertető jegye a lánctalpas kialakítás.

Vajon papírforma szerint alakult a végeredmény? A videóból ezt is megtudhatjuk.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Digitaltrends)